DSC_8798-min2

De geschiedenis van Reiki

Reiki wordt gerekend tot de paranormale geneeswijzen en  is eeuwenoud, waarschijnlijk is het één van de oudste therapieën die de mensheid kent, en is altijd erg populair geweest. In vrijwel alle culturen treft men de archetypische figuur van de genezer aan. China, India, Mesopotamië, Egypte en Israël kenden scholen op dit gebied. Ook in Europa kenden de Kelten, de Germanen en later de Grieken en de Romeinen mensen die hun paranormale krachten aanwendden ter genezing van anderen. De afgelopen decennia is er een grote belangstelling ontstaan voor Reiki, healing en andere intuïtieve benaderingen.

De oprichter van de Reikimethode die aanhang is de Japanner Mikao Usui. Hij is op 15 Augustus 1865 in het dorp Taniai-mura in Japan geboren. Mikao Usui overleed in 1925. Als kind is hij naar een kloosterschool van de boeddhistische Tendaï-afsplitsing gestuurd. Hij bleef vele jaren in het klooster en studeerde hard. Hier werd waarschijnlijk de basis van zijn levenslange interesse voor healing gelegd. Mikao Usui heeft het systeem van Reiki doorontwikkeld en doorgegeven aan zijn studentes en studenten.

In 1937 is Reiki door Hawayo Takata in Hawaï (VS) geïntroduceerd. Vanuit de Verenigde Staten heeft Reiki in 1984 ook haar weg naar Nederland gevonden. Steeds meer mensen wereldwijd ontdekken de prachtige en eenvoudige Reikimethode.

Mikao Usui (bron: Wikipedia)

Contact

Voor vragen of het maken van een afspraak kan je contact opnemen met Remmelt via:
E-mail: info@reikilochem.nl
Telefoon: 06 12 94 10 36

Of neem contact op via het contactformulier.